Evenimente

Conferința „Indiciile macro-economice ale insolvenței sistemice. Realități și soluții pentru redresare”

3 noiembrie @ 10:00 – 16:00

ok banner site CCIR Insolventa_update

Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu RomInsolv SPRL organizează, în ziua de 3 noiembrie 2022, începând cu ora 10:00, conferința „Indiciile macro-economice ale insolvenței sistemice. Realități și soluții pentru redresare”.

Evenimentul se va desfășura la sediul CCIR Business Center, Amfiteatrul A. I. Cuza.

Citește mai mult aici

 


Conferința “Capitalizare pentru Performanță”

13 iulie @ 10:00 – 13:00

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) vă invită la dezbaterile prilejuite de organizarea conferinței „Capitalizare pentru performanță”, care va avea loc în ziua de 13 iulie a.c., orele 10-13, sala Alexandru Ioan Cuza, sediul CCIR Business Center.

Evenimentul, organizat în parteneriat de către CCIR și Casa de avocatură Piperea și Asociații, aduce în discuție necesitatea imperioasă a capitalizării companiilor din România, prin intermediul unei platforme de dialog dinamice care va asigura comunicarea și colaborarea cât mai eficace dintre mediul public și cel privat, cu implicarea tuturor actorilor relevanți.

Citește mai mult aici

 


Conferința “Plasa de siguranță socială în vremuri de restriște”

20 mai 2022 @ 10:00 – 15:00, CCIR Business Center București

 

Asociația Parakletos și Piperea și Asociații organizează, în data de 20 mai 2022, orele 10-15, o conferința referitoare la protecția consumatorilor.

Conferința se adresează, în principal, consumatorilor, dar și comercianților interesați să știe ce obligații au din perspectiva legislației protecției consumatorilor și ce riscuri pot fi antrenate de sancțiunile cu caracter disuasiv (intimidant) pe care le impune această legislației pentru practici comerciale incorecte, abuz de putere economică sau comercializare de produse cu defecte.

De asemenea, conferința se adresează și profesioniștilor în domeniul juridic, economic sau sociologic, precum și organizațiilor non-profit care militează pentru protecția persoanelor vulnerabile, a pensionarilor sau persoanelor supuse riscului de excluziune socială.

Citește mai mult aici

 

 


Conferința Codul Comercial Român – ediție nouă și necesară

23 septembrie @ 09:30 – 13:30

 

10. model Banner site CCIR

 

Punte de legătură între comunitatea de afaceri și autoritățile centrale, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) reiterează necesitatea elaborării și implementării de politici publice și acte normative adaptate la realitățile comunității de afaceri. Asigurarea predictibilității, a transparenței, garantarea stimulării inițiativei antreprenoriale și atragerea de investiții autohtone și străine sunt aspecte care vor conduce la dezvoltarea României și consolidarea poziției strategice a acesteia pe plan global.

Plecând de la aceste necesități și, implicit, din rațiuni de politică economică și socială, etică a afacerilor, dar și de viziune a (re)integrării în matricea europeană și globală, CCIR pledează pentru un nou Cod comercial în România anului 2021.

În acest context, alături de Casa de avocatură Piperea & Asociații, CCIR organizează în ziua de 23 septembrie 2021, o primă conferință de specialitate prin care își propune să dezbată utilitatea unui nou Cod comercial român. Evenimentul va avea loc la sediul CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuțiu, cu începere de la ora 10.00, conform agendei anexate.

 

Citește mai mult aici

 


Conferința “Valul IV va fi un val de insolvențe”

Joi și vineri, 1-2 iulie 2021, începând cu ora 10 va avea loc la hotel Aro Palace din Brașov conferința “Valul IV va fi un val de insolvențe”, organizată de Institutul Român de Drept Comercial în parteneriat cu Piperea & Asociații, RomInsolv și Universitatea Transilvania din Brașov.

Sponsorul evenimentului este SIF Transilvania, iar partenerul media este Bursa.ro .

Sunt invitați să participe la conferință profesioniști ai dreptului comercial și ai procedurilor de insolvență (avocați, juriști de afaceri, practicieni în insolvență, executori judecătorești, notari, magistrați), economiști, evaluatori, contabili, instituții de credit, instituții bugetare, furnizori de utilități, reprezentanți ai salariaților, experți în politici publice.

Citește mai mult aici

 


 

Conferința “Liniștea de dinaintea furtunii și tentativele de îndiguire”

Vineri, 28 mai 2021, începând cu ora 10 vă invităm să urmăriți LIVE conferința “Liniștea de dinaintea furtunii și tentativele de îndiguire”, organizată de Piperea & Asociații în parteneriat cu RomInsolv și Bursa.ro.

Moderatorul întâlnirii va fi avocatul Gheorghe Piperea, profesor universitar la Facultatea de Drept care va dezbate alături de invitații săi teme de actualitate și în interesul antreprenorului român.

Citește mai mult aici

 


Conferința ”Insolvența persoanei fizice și darea în plată”

Vineri, 19 octombrie 2018, ora 13.00 în Aula Magna „Ion Dogaru” a Facultății de Drept din Craiova se va desfășura Conferința ”Insolvența persoanei fizice și darea în plată” organizată de Piperea și Asociații în colaborare cu Baroul Dolj și Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova

Citește mai mult aici


Conferinta Dreptul Afacerilor 2018

Conferința Dreptul Afacerilor se organizează, în acest an, la Brașov – hotelul Aro Palace

Co-organizatorii sunt Piperea & Asociații și SIF Transilvania.

Partenerii Conferinței sunt Baroul Brasov și Universtiatea Transilvania din Brașov.

În prima parte a conferinței se organizează o dezbatere relativă la destinul dreptului comercial. Vor susține tema dl senator și conferențiar universitar Adrian Țuțuianu și dl profesor universitar Radu Bufan. Dezbaterea va fi moderată de prof. Gheorghe Piperea. Au fost invitați la dezbateri toți titularii disciplinei de Drept comercial de la facultățile importante de Drept din țara, inclusiv cele din Hexagon.  De asemenea, au fost invitați judecători de la ICCJ și de la instanțele din circumscripția Brașov.

Citește mai mult aici


Comunicat: Comunicat de presa: Insolvența persoanei fizice și darea în plată

Invitație – Insolvența persoanei fizice și darea în plată

Profesorul Gheorghe Piperea a decis să organizeze, sub egida și cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, un TUR DE CONFERINȚE GRATUITE pentru a vă informa despre aceste legi cu un profund caracter social. Mai multe detalii aici.

Conferinţa „Darea în plată şi echilibrarea contractelor de credit. Aplicarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 623/2016”

Piperea şi Asociatii anunţă organizarea conferinţei „Darea în plată şi echilibrarea contractelor de credit. Aplicarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 623/2016”.

 Conferinţa va avea loc în data de 23 Februarie 2017 la Camera de Comerţ şi Industrie a României , sala de conferinţe Alexandru Ioan Cuza.

Mai multe detalii aici.

Comunicat de presa

SCA Piperea si Asociatii va fi prezentă în data de 09.02.2017 la Luxemburg în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene prin avocaţii Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, dr. Alexandru Dimitriu şi Luiza Hagiu pentru a susţine poziţia unui număr de 71 de consumatori cu privire la întrebările preliminare adresate de Curtea de Apel Oradea în cauza Andriciuc şi alţii contra Banca Românească (C-186/16).

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene este chemată să răspundă la o serie de 3 întrebări ce au un impact crucial în litigiile demarate împotriva instituţiilor de credit de către consumatorii care au credite în moneda CHF

Detalii aici

 

Gala Premiilor Omul Anului 2015 – Cotidianul

Gala Premiilor Cotidianul – Omul Anului 2015

Joi, 25 Februarie 2015, Athénée Palace Hilton, Bucureşti

Într-un climat în care tot cetăţeanul român are cel puţin o nemulţumire faţă de ţara sa şi faţă de compatrioţii săi, noi continuăm exerciţiul anual al Premiilor Cotidianul, încecând să propunem cititorilor şi societăţii modele de câştigători şi lecţii de succes, de valori în competiţie. mai mult …

Premieră în România

GHEORGHE PIPEREA  – despre insolvenţa persoanei fizice

25 septembrie 2015, Bucureşti

prima conferinţă cu participare internaţională

pe tema insolvenţei persoanei fizice

Pentru detalii: http://info.wolterskluwer.ro/insolventa-conferinta-internationala/

Conferința Dreptul Afacerilor 2015. Ediția a XI-a.

Insolvența pe aripi de vânt. 22- 23 Mai 2015

Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, Aula Magna

Conferința Dreptul Afacerilor 2015. Ediția a XI-a. Insolvența pe aripi de vânt. Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, Aula Magna 22- 23 mai 2015

“Curcanul si consumatorul fericit” Conferinta pe tema
supraîndatorării simplilor particulari.

Teatrul National Bucuresti – Sala Atelier, 23.11.2014, ora 11

“Despre talibanism juridic si abuz de putere : tva pe veniturile din drepturi de autor”
8 iunie 2014 | Teatrul Național București, sala mică

Cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor

Conferintele „Dreptul afacerilor” : 10 ani de inovatie si cultura juridica. Procesele colective

Conterinţa în imagini

  • conferinta-dreptul-afacerilor-2014_agerpres_7585015
  • conferinta-dreptul-afacerilor-2014_agerpres_7585014
  • conferinta-dreptul-afacerilor-2014_agerpres_7585007